Kerabu Sambal Buah Kecupu.. warisan tradisi orang tua

Sambal Kecupu memang enak kalau dimakan dengan nasi panas

Di antara sajian tradisi masakan orang tua atau tradisi adalah KERABU SAMBAL BUAH KECUPU. Ia adalah gabungan Buah Kecupu bersama ikan tawar yang ditumbuk bersama sedikit lada serta garam. 

Ia memang enak kalau dimakan bersama nasi panas. Kalau tiada kuah pun tidak mengapa. Buah Kecupu yang masam masam manis memang enak dibuat kerabu dan ini ia agak sukar untuk dijumpai.

Tanpa kuah pun sedap
Untuk gambar buah kecupu, blogger akan upload kemudian. Lupa nak shot buah yang telah dikutip segar.

Comments

Popular post this month

10 Pemain Pingpong TERBAIK MALAYSIA lelaki dan wanita

Senarai Pokok Herba dan nama saintifik

Lagu terbaru MOK oleh Saudara Naquib Mohamad- Ikon lagu loghat Terengganu

Keputusan Pertandingan Pelita Raya Terengganu 2015

Makanan Timur Dari Lidah Orang Barat

CERI TERENGGANU: TUMBUHAN UNIK BERKHASIAT TINGGI

AMazing Terengganu: Bahasa Teganung.. jom kita kenal loghat Teganung

Pengunjung blog