Maggie Ketam 1/2 kilo..

Inilah hasil Maggie Ketam Resepi Bapak

Pada suatu hari, anak-anak sibuk nak makan Maggie Ketam. Nak bawa ke kedai belum sempat. Apabila permintaan anak-anak tak dapat ditunaikan, rasa macam tak seronok pula.

Kebetulan pula dua tiga hari kemudian, ada kawan menawarkan ketam segar dari laut. Katanya ketam hasil memukat dengan harga yang mengejutkan RM10 sekilo. Apalagi, inilah peluang blogger nak memasak Maggie Ketam untuk anak-anak.
ketam rebus bersama serai dan bawang putih

Hasilnya hampir 1/2 kila ketam dapat disemadikan bersama Maggie untuk santapan makan malam.

Seronok tengok anak-anak makan, macam-macam kerenah walaupun bersepah dengan jejari ketam. Kira tertunai hajat anak-anak nak makan Maggie Ketam. Apapun bapak jugak yang kena habiskan ketam ketam itu terutama bahagian jari dan sepit.

Kira puas hati makan ketam, manakal ketam yang selebihnya pula direbus bersama serai dan bawang putih.

Comments

Unknown said…
sedapnya masakan ketam ni
homemade resepi untuk anak-anak.. resepi bapak... hehe
Unknown said…
sedapnye...banyak pulak tu letak ketam..slurp!
baru puashati makan... alang-alang makan,kebetulan dapat ketam murah RM10 je sekilo

Popular post this month

Desa Ukiran Kayu Istana Tg Long, Kg Raja, Besut, Terengganu- Legasi Seni Ukir Melayu Yang Hebat

Nasi Berlauk Malam Sudin Kubis 3, fenomena baru makan malam di Kuala Terengganu.. beratur panjang

10 Pemain Pingpong TERBAIK MALAYSIA lelaki dan wanita

Tradisi Main dan Buat Wau

Lagu terbaru MOK oleh Saudara Naquib Mohamad- Ikon lagu loghat Terengganu

Senarai Pasar Malam di Kuala Terengganu sepanjang minggu..macam macam makanan dan kuih boleh cari..

Kenali Pengarang Kitab Terkenal, 'Penawar Bagi Hati', Syeikh Abdul Qadir Al Mandili (1910-1965)

Pengunjung blog