Hari Raya Korban 2013.. rakaman detik-detik penyembelihan


Gambar-gambar ini dirakam semasa Hari Raya Aidil Adha 2013 baru-baru ini. Sebenarnya banyak sekali hikmah disebalik amalan berkorban ini, terutama memberi peluang kepada orang yang miskin dan kurang mampu untuk merasai nikmat daging segar dan keenakan daging itu sendiri. Dengan harga pasaran mencecah RM25 hingga RM26 sekilo, tentunya ia agak mahal untuk dimakan secara kerap kecuali musim perayaan.

Dengan daging korban yang disedekahkan oleh mereka yang berkorban memberi peluang untuk mereka merasai nikmat makan daging sebagaimana orang kaya.






stik daging dengan lada hitam


Comments

Popular post this month

10 Pemain Pingpong TERBAIK MALAYSIA lelaki dan wanita

Senarai Pokok Herba dan nama saintifik

Lagu terbaru MOK oleh Saudara Naquib Mohamad- Ikon lagu loghat Terengganu

Keputusan Pertandingan Pelita Raya Terengganu 2015

Makanan Timur Dari Lidah Orang Barat

CERI TERENGGANU: TUMBUHAN UNIK BERKHASIAT TINGGI

AMazing Terengganu: Bahasa Teganung.. jom kita kenal loghat Teganung

Pengunjung blog

1004909