Hari Raya Korban 2013.. rakaman detik-detik penyembelihan


Gambar-gambar ini dirakam semasa Hari Raya Aidil Adha 2013 baru-baru ini. Sebenarnya banyak sekali hikmah disebalik amalan berkorban ini, terutama memberi peluang kepada orang yang miskin dan kurang mampu untuk merasai nikmat daging segar dan keenakan daging itu sendiri. Dengan harga pasaran mencecah RM25 hingga RM26 sekilo, tentunya ia agak mahal untuk dimakan secara kerap kecuali musim perayaan.

Dengan daging korban yang disedekahkan oleh mereka yang berkorban memberi peluang untuk mereka merasai nikmat makan daging sebagaimana orang kaya.






stik daging dengan lada hitam


Comments

Popular post this month

Nasi Berlauk Malam Sudin Kubis 3, fenomena baru makan malam di Kuala Terengganu.. beratur panjang

10 Pemain Pingpong TERBAIK MALAYSIA lelaki dan wanita

Kenali Pengarang Kitab Terkenal, 'Penawar Bagi Hati', Syeikh Abdul Qadir Al Mandili (1910-1965)

Air Mineral Recaz, keluaran terbaru Cas Ligas, Kumpulan PMINT...

Lagu terbaru MOK oleh Saudara Naquib Mohamad- Ikon lagu loghat Terengganu

Majlis Tahnik atau belah mulut, di antara ibadat dan adat..

Warung Pak Nong Celup Tepung, antara destinasi makan terbaik di Terengganu.. puashati makan di sini

Pengunjung blog