Patin Masak Tempoyak, Restoran Pak Akob Kuantan memang sedap!
Baru-baru ini semasa menghadiri satu seminar di Kuantan, sempat singgah untuk makan tengahari di sebuah kedai yang terkenal dengan masakan Ikan Patin Masak Tempoyak versi Pahang iaitu di Restoran Pak Akob 1, yang terletak di belakang Maybank.
Pertama kali menjejak kaki ke restoran ini walaupun telah banyak kali berulang alik ke Kuantan dan dahulunya setiap minggu ke Kuantan.
Apabila menikmati masakan ikan patin memang sedap dan menyengat dan rasanya lain dan berbeza dengan masakan ikan patin di RNR samada Gambang mahupun Temerloh. Dengan ikhlas hati memang A++
Harganya juga adalah RM13.00 seketul dengan saiz potongan yang besar bagi patin sangkar dan ada satu lagi iaitu masakan patin buah RM35 seketul. Berpatutan dan berbaloi
Di tambah lagi dengan keenakan pucuk ubi masak tempoyak dan gulai lemak daging salai. Memang menambat selera.
Restoran ini sememangnya terkenal dikalangan warga Kuantan dan selalu dikunjungi oleh pembesar-pembesar negeri Pahang.
#thisispahang
#terengganumyheritage
#dekatje
Comments