iklan nuffnang

Pelancongan Terengganu

Tuesday, 25 January 2011

Pasukan Terengganu Liga Super di Setiu, Terengganu

Jurulatih Terengganu Irfan Bakti sedang memberi arahan kepada pemain

Pada 20 Januari 2011 baru-baru ini, pasukan Liga Super Terengganu telah berkunjung ke Setiu bagi mengadakan perlawanan persahabatan dengan Pilihan Setiu di SMK Saujana, Setiu.

Pasukan yang dibimbing oleh Irfan Bakti ini sememangnya mempamerkan aksi yang hebat dan mantap bagi persediaan menghadapi Liga Super yang akan bermula tidak lama lagi.

Perlawanan ini bolehlah dianggap perlawanan pemanas badan dan mencuba formasi  serta set piece pemain disamping dapat bermesra dengan peminat bolasepak di Setiu.

Menurut Presiden Persatuan Bolasepak Setiu, Encik Marzuki Sulong atau lebih mesra di panggil Cikgu Zuki, ia adalah satu peluang bagi peminat bolasepak di Setiu untuk mengenali pemain Liga Super Terengganu dengan lebih dekat yang dibarisi pemain kebangsaan seperti penjaga gol Sharbini Alawee, Ashaari Shamsuddin, Marzuki Yusof serta pemain muda berbakat lain seperti Alif Najmi, Manaf Mamat dan juga bakat muda dari daerah Setiu yang kini menjadi pemain muda dalam pasukan.
Kelihatan Jurulatih Penjaga Gol, Zuber Ibrahim

Perlawanan itu turut disaksikan Presiden PBSNT Datuk Che Mat Jusoh serta Tuan Pegawai Daerah Setiu. I juga dapat memberi pengalaman serta pendedahan kepada pemain muda dan berbakat dari daerah Setiu untuk bermain dengan pasukan negeri yang berpengalaman.

Sebelum perlawanan tersebut, pasukan Liga super Terengganu ini telah mengukuti sesi motivasi dan muhasabah diri di Agro Resort, Setiu, Terengganu dimana program ini telah dibimbing oleh Ustaz Mizan Mohd Nor.

Di harap persembahan dan prestasi pasukan Liga Super Terengganu ini akan terus memuncak dan seterusnya memenangi kejuaraan liga dan Piala Malaysia serta piala FA.
Blogger mendoakan kejayaan pasukan dan berharap peminat bolasepak Terengganu akan membajiri stadium bagi sama-sama menyokong pasukan Terengganu kita ini...SELAMAT BERJAYA Pasukan Liga Super TERENGGANU-

No comments:

lazada advt

bookcafe com

AGODA Booking

Get the LOWEST RATE of your hotel BOOKING by Online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shopping @ ZALORA my

My Blog List

kongsi blog