iklan nuffnang

Pelancongan Terengganu

Monday 16 January 2012

Kerabu Sambal Buah Kecupu.. warisan tradisi orang tua

Sambal Kecupu memang enak kalau dimakan dengan nasi panas

Di antara sajian tradisi masakan orang tua atau tradisi adalah KERABU SAMBAL BUAH KECUPU. Ia adalah gabungan Buah Kecupu bersama ikan tawar yang ditumbuk bersama sedikit lada serta garam. 

Ia memang enak kalau dimakan bersama nasi panas. Kalau tiada kuah pun tidak mengapa. Buah Kecupu yang masam masam manis memang enak dibuat kerabu dan ini ia agak sukar untuk dijumpai.

Tanpa kuah pun sedap
Untuk gambar buah kecupu, blogger akan upload kemudian. Lupa nak shot buah yang telah dikutip segar.

No comments:

bookcafe com

AGODA Booking

Get the LOWEST RATE of your hotel BOOKING by Online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List

kongsi blog