iklan nuffnang

Pelancongan Terengganu

Wednesday, 28 March 2012

Sungai Hulu Kekabu.. anugerah alam yang indah

Memang anugerah alam yang cantik
Destinasi pilihan blogger kali ini adalah sungai yang cantik dan masih terpelihara di Kg Hulu Kekabu, mukim Guntung, Setiu, Terengganu.

masih terpeliharan dan belum tercemar


Dengan lokasinya yang mudah dilalui dengan kemudahan jalanraya yang baik dan terletak berhampiran jalanraya memudahkan pengunjung atau sesiapa sahaja untuk menikmati keindahan sungai mahupun berpiknik bersama keluarga.

Sungai Hulu Kekabu ini yang bersambung dengan sungai Guntung sememangnya cantik dan masih terpelihara dan ia masih belum diteroka dan kurang diketahui keunikannya.

Untuk sampai ke sini amat mudah sekali iaitu samada melalui persimpangan lampu isyarat Kg Guntung Luar dengan mengambil jalan ke Kg Panchur Merah atau Hulu Kekabu.  Anda juga boleh sampai ke sini melalui persimpangan Peladang Setiu Agro Resort dan terus sampai kesini.

Sememangnya khazanah alam ini adalah satu anugerah yang patut dipelihara, dijaga serta dinikmati dengan sewajarnya. 
Bestkan kalau dapat mandi manda di sini

Mungkin bagi warga tempatan ia satu pemandangan biasa tetapi jika dieksploitasi secara terurus dan tersusun, ia boleh menjadi satu destinasi perkelahan yang popular dan memberi alternatif kepada mereka yang gemarkan suasana sungai dan alam yang indah dan menyeronokkan.

Blogger juga mengharapkan pihak berkuasa tempatan mengambil langkah yang proaktif dan lestari bagi membangunkan kemudahan yang dapat memberi manafaat kepada semua dan seterusnya menjadikan Setiu sebagai destinasi tumpuan pelancongan bukan sahaja untuk warga tempatan malah orang ramai yang berulang alik sentiasa dari Kuala Terengganu dan Kota Bharu.

No comments:

lazada advt

bookcafe com

AGODA Booking

Get the LOWEST RATE of your hotel BOOKING by Online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shopping @ ZALORA my

My Blog List

kongsi blog