Kuih yang diperbuat daripada tepung beras bersama santan dengan intinya daripada kelapa dengan gula melaka yang kemudiannya disaluti dengan tepung pulut.
Apa yang istimewa ia dibalut dengan daun pinang yang kemudian dikukus sehingga membangkitkan rasa wangi.
Memang nampak sedikit rumit proses pembuatannya, tapi makannya sedap dan amat sesuai untuk kanak-kanak kecil yang mula belajar menjamah makanan yang lembut.
Jika pembuatannya betul dan bersih kuih mampu bertahan 24 jam tanpa basi. Memang kuih orang tua dan tradisi dibuat dengan teliti.
Pesta Pembukaan 6 Hari 6 Malam Sempena Cawangan Keenam ST Rosyam Mart Di
Semenyih
-
Pengenalan
Dalam satu langkah besar, rangkaian pasar raya terkenal, ST Rosyam Mart,
mengukuhkan kehadirannya dengan membuka cawangan keenam di Semenyih,
S...
1 day ago
No comments:
Post a Comment