iklan nuffnang

Pelancongan Terengganu

Saturday, 19 April 2014

Sebarkan keindahan Terengganu ke seluruh dunia- Menteri Besar.

Ahmad Said bertanya sesuatu kepada seorang peserta luar negara ketika menyampaikan cenderahati, sambil diperhatikan Mohd Jidin.


Oleh: Aminudin Ismail.

SERAMAI kira-kira 200 peserta dalam dan luar negara Festival Mencandat Sotong Terengganu 2014 diraikan oleh Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said dengan jamuan makan malam dan majlis penyampaian cenderahati di kediamannya, di Kuala Terengganu, malam tadi.


Majlis yang turut disertai beberapa exco kerajaan negeri dan beberapa jemputan khas yang lain itu turut dihidangkan dengan pelbagai juadah tempatan dan tradisional untuk peserta dan dihiburkan dengan irama tradisional melayu. 

Dalam ucapannya, Ahmad berterima kasih kepada semua yang menjayakan festival itu termasuklah pihak urusetia dan katanya, kerajaan negeri akan menjadikan Festival ini lebih hebat lagi pada masa hadapan.

Seorang peserta meminta tandatangan MB.
Ahmad berkata, jemputan beberapa wakil media cetak, elektronik dan bloger dari dalam dan luar negara adalah bertepatan untuk memastikan setiap maklumat tersebar di serata dunia.

"Perbelanjaan membiayai program seperti ini mendapat pulangan segera melalui penyebaran berita dan informasi program disamping nilai media yang mencecah jutaan ringgit.

"Saya mengharapkan peserta yang menyertai festival mencandat sotong ini supaya menyebarkan segala pengalaman indah yang mereka lalui sepanjang berada di negeri ini melalui media dan blog masing-masing supaya Terengganu akan lebih dikenali diserata dunia," katanya.

Beliau juga mengharapkan peserta akan datang kembali ke Terengganu pada festival akan datang kerana mereka akan dibawa ke beberapa lagi tempat yang menarik di negeri ini.

Di akhir ucapanya Menteri Besar sempat berpantun: "Daun Selasih Ikan Puyu, Terima Kasih Untuk You".

Turut hadir ialah Exco Pelancongan dan Kebudayaan negeri, Dato' Mohd Jidin Shafee dan S
etiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Mazlan Ngah.

Kumpulan wartawan, jurugambar dan bloger dari dalam dan luar negara ini akan pulang hari ini selepas tiba di Kuala Terengganu 11 April lalu.

Antara jemputan khas yang hadir.
Peserta asyik mendengar ucapan MB.

Seorang bloger menerima cenderahati.

Jurugambar asyik merakam gambar MB berucap.

Durian turut dihidang.
Mohd Jidin memberi seorang peserta isi durian.

Seorang peserta luar negara mencuba durian.
Antara jemputan yang hadir.

@teganukita

No comments:

lazada advt

bookcafe com

AGODA Booking

Get the LOWEST RATE of your hotel BOOKING by Online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shopping @ ZALORA my

My Blog List

kongsi blog